Ena izmed jedi, ki so je otroci vedno veseli, je zagotovo pica. Včasih mi je delalo preglavice testo. Enkrat pretrdo, drugič je preveč vzhajalo in posledično so na krožnikih ostajali robovi pice ... Poskusila sem par možnih variant. Največkrat sem se odločila za varianto s pivom. Iz zlatorogove zakladnice.
Dokler nisem dobila recepta od gospe, ki izhaja iz družine, ki gurmansko zna razvajati brbončice. Kako ne, ko pa jim je to skoraj položeno v gene. Nima vsak dedka, ki je v osemdesetih imel kuharsko oddajo, izdal knjigo..in kuhal vsej takratni "smetani", vključno s Titom. Mojster Ivačič.
Sestavine:
400-500g moke
1 kocka kvasa
1 žlička medu
1 žlička kisle smetane
2 žlički olja
1 skodelica mleka
1 kavna skodelica vode
sol (sama testa, kadar ga nameravam obložiti s šunko, ne solim, saj je v le-tej in siru soli več kot dovolj)
Sama testo razdelim na dvoje, saj ga je količinsko dovolj za dve pici v velikosti pekača pečice.
S čim obložiti pico, je stvar okusa, a v sezoni špargljev bi bilo noro pozabiti nanje. ;)
Pečem jo v predhodno, na maksimum, ogreti pečici...in nato pečeno posujem z origanom.
Njami!
Poleg pa le še skledo sveže solate in kosilo je pripravljeno.
Dober tek!
p.s. Recepti se bodo, od zdaj naprej, zbirali pod zavihkom Prazen žakelj ne stoji pokonci.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Utrinek v jutru
Ko se bliža november, ko so celo v cerkvi že na voljo pratike, se zavem, da bo tudi to leto kmalu le še spomin. In še pogosteje se pojavlja ...
-
Večkrat me je že spreletela misel, da pravzaprav vedno čakam. Nekoga. Nekaj... In vedno bolj se mi zdi, da bo tako da poslednjega diha. O t...
-
Naj-želja, naj-sanje, naj-pesem, naj-okus, naj... Nešteto "naj-ev" imam-o. Največjih, najboljših, najlepših... in lepo je misliti ...
-
Pride obdobje v življenju, ko so urniki septembrskih popoldnevov teh, ki nam je podarjeno, da nas nekdo kliče mama ali ata, polni roditeljs...
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Hvala za dodano misel :)