Dokler nisem dobila recepta od gospe, ki izhaja iz družine, ki gurmansko zna razvajati brbončice. Kako ne, ko pa jim je to skoraj položeno v gene. Nima vsak dedka, ki je v osemdesetih imel kuharsko oddajo, izdal knjigo..in kuhal vsej takratni "smetani", vključno s Titom. Mojster Ivačič.Sestavine:
400-500g moke
1 kocka kvasa
1 žlička medu
1 žlička kisle smetane
2 žlički olja
1 skodelica mleka
1 kavna skodelica vode
sol (sama testa, kadar ga nameravam obložiti s šunko, ne solim, saj je v le-tej in siru soli več kot dovolj)
Sama testo razdelim na dvoje, saj ga je količinsko dovolj za dve pici v velikosti pekača pečice.S čim obložiti pico, je stvar okusa, a v sezoni špargljev bi bilo noro pozabiti nanje. ;)
Pečem jo v predhodno, na maksimum, ogreti pečici...in nato pečeno posujem z origanom.
Njami!
Poleg pa le še skledo sveže solate in kosilo je pripravljeno.
Dober tek!
p.s. Recepti se bodo, od zdaj naprej, zbirali pod zavihkom Prazen žakelj ne stoji pokonci.
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Hvala za dodano misel :)